Kör nu

2010-08-31 @ 17:33:22
Nu kör vi till kussinerna... har på mig en blårutig skjorta (svart linne under) & lackleggins (hade jeans innan men bytade till något bekvämare)

Blir antagligen ingen mer uppdatering idag men ni får ha de bäst helt enkelt så bloggar jag mer i morgon...


Hemma

2010-08-31 @ 16:23:54
Blev en sjukt kort dag i skolan slutade en halvtimme tidigare så blev bara en och en halv timme sen var de hem igen =) inte dåligt inte, dock känner jag mig inte särskillt bra tog precis tempen har lite feber, tjock i halsen och täppt i näsan... bläää

Har inte gjort något än mer än datorn och tittar på Top model men ska byta om till sköna kläder, städa mitt ner bombade rum och packa upp väskorna med saker som jag hade i helgen.

Var som sagt i stallet i morse och red på fälten tyvärr börjar dem tröska (eller vad de heter..) bort stubben men red där idag iallfall.

Dagens vill ha: ↓


Super mysig tröja från Novaqueen 499kr.

Ska till kussinerna senare ikväll och antagligen äta middag där, dem har kommit hem nu efter några månader i Filipinerna.

Bloggar mer seenare ska fixa lite saker nu..


Godmorgon

2010-08-31 @ 08:35:01

Går som sagt eftermiddagar i skolan denna veckan eller ja idag har jag bara en lektion (börjat 13,05 och slutar 15 alltså bara en lektion)

Blir en ridtur nu på morgonen, riktigt härligt att rida tidigt faktist blir lite piggare också och en bra start på innan skolan. Cyklar till stallet 9 så räknar med ca 2 timmar tror dock inte de tar så lång tid men bättre de man vet ju aldrig vad som händer...

De va de... ska byta om nu och kila vidare till stallet...



gammal bild men här är en av flera morgonturer... (nyklipt och helt annan utrustning)

Har inte ridit morgontur på jättelänge eftersom han varit skadad och allt de klyddet men nu kör de igång igen utan paus förhoppningsvis...


Varför?

2010-08-30 @ 19:19:47
Varför säger folk att jag är bra i skolan, att jag har lätt för matte? jag är inte ett j*vla dugg bra i skolan eller lätt för matte jag tycker själv jag är sjukt dålig speciellt i vissa ämnen men bara för att jag kanske bryr mig om mina betyg, bryr mig om när vi har prov och när vi har genomgångar så är de jag som har lätt för de eller pluggis eller va f*n folk kallar de (även om jag ibland inte gör läxorna eller hänger med på genomgångarna)

Bara för att jag vill göra mitt bästa och ha en bra utbildning & lägger lite krut på skolan även om de känns tungt ibland och kanske presterar sjukt dåligt ibland men endån känner jag mig som två olika personer, en i skolan och en på fritiden. I skolan känner jag mig f*n som en pluggis bara för att nästan resten skiter totalt i skolan blir lixom lite halvdant ibland... när vi ska göra läxor på lektionerna funkar de typ aldrig eller läsa ingenom precis innan prov, diskussioner osv.

Varför inte bara göra vad man ska när man är i skolan sen har man ju resten ledigt går ju faktist bara halva dagar, timmarna man är i skolan kan man väll göra något vettigt man ska ju trots allt va där ett visst antal timmar om dagen. Varför ge chansen att ångra sig och kunna tänka tillbaka varför man gjorde som man gjorde?

Varför ses jag som en pluggis i skolan bara för att jag bryr mig om min framtid?

Och pluggis nej de är så långt ifrån mig man kan komma men gemfört med andra vad är jag då, inte någon som skiter i skolan iallafall.



Nej sååå långt ifrån mig... jag som dessutom aldrig räcker upp handen



Överskottsenergi

2010-08-30 @ 18:14:47

Snacka om att jag har överskottsenergi nu.. kanske för att skolan är slut för dagen eller bara för att.
Gick upp tidigt i morse (röntgade ryggen) sen till skolan och väntade (blev skjutsad både till och från så slapp buss och tåg! =D) Var faktist inte alls särskillt pigg i skolan eller ja inte trött men låångt ifrån så överskottsenergi som jag har nu.. konstigt eller nja kanske inte..

Lite sådär halvdryg dag alla snacka som f*n så har inte hunnit göra någon läxa men de blir väll senare.. (och ja jag kan inte konsentrera mig när alla små snackar...)

Är hemma hos pappa nu eftersom jag ska käka middag här och göra läxorna och sånt så mamma har fixat Peppe.
Gjorde så eftersom jag endån inte skulle hinna rida, ska endån hemta mina saker som jag haft här i helgen + att jag skulle åka med pappa hem.

Nu ska jag:
Blogga
Läxor
Middag
Duscha
Packa
Kanske se nått på Tv sen hem..

Ska rida innan skolan i morgon så ska kolla buss osv äter antagligen hemma men får se hur de blir med tiderna.

Aja inget mer vidare viktigt att säga...




Haremsbyxor

2010-08-28 @ 21:51:44
När haremsbyxor först kom tyckte jag dom var vansinnigt fula och skulle aldrig kunna tänka mig att ha på mig ett par. Alldeles för pösiga och hängde för mycke i rumpan, nej gillade verkligen inte alls dem så långt i från min smak och stil... ↓
 
Bild lånad från Google (dessa är från Ginatricot)


Nu när haremsbyxor funnits ett bra tag har de kommit något snyggare modeller, modeller som inte ser ut som man har en häng blöja utan lite mer okeej loose fit.




Vänstra från Topshop och högra från BikBok

Snyggt med lite tajtare upptill tillexempel en t-shirt med tryck & ett par kilklackar eller några platta varianter...
 men funkar även med kavaj & höga klackar.

Man ska bara se upp så de inte ser slövsigt ut, bara för att man har lite slappa byxor ska inte resten vara halv dassigt så en halvdassig stor tröja och värsta ut slitna skorna är ett stort no no.

Bra kompliment istället för mjukisar ibland orkar man bara inte alltid ha tighta byxor och som ni kanske redan vet är jag välldigt anti mjukisar (funkar när man är sjuk eller bara hemma, stallet & idrotten men annars inte)

Man kan ju alltid prova...

Lördag

2010-08-28 @ 18:44:42
Woopsi var helt säker på att jag hade arbetsdag idag men nej det är i morgon men tur är de för har jag tur och är på banan så kan jag se finalerna vilket är roligast ju.. =)

Istället har jag varit på en mässa, fanns ytterstlite hästprylar men fick iallfall med mig en Kyra K grimma.
Annars har de inte hänt något särskillt fixat i stallet, handlat mat och ska duscha snart...

Kanske någon bra film i kväll + popcorn eller nått, får väll se har tyvärr rättskunskap läxa till måndag vilket jag varken hinner göra i morgon eftersom jag ska va funktionär och måndag morgon ska jag till röntgen... får se hur jag gör...


Bara för att jag älskar denna bilden... (haha magen ser ut som en tunna..)

Bild bomb

2010-08-27 @ 19:25:29

Stallet idag, red en lång sväng nästan enda hem & fotade en massa bilder, här kommer några (favoriterna) ↓








Mindre lyckade bilder eller bara konstiga... ↓




Peppe närgången





Blandat...

2010-08-26 @ 22:34:00
Blev stallet efter maten istället.

Peppe var som en kanonkula, fjompade & tramsade mest i början men smått helatiden, jobbigare och jobbigare för varje träningspass eftersom han är mer laddad och bättre ork och kondis, skulle egntligen bara villja ösa honom lite i gallop istället måste jag hålla in honom och bara skritta,  ca 4 veckor kvar (27 dagar) tills nästa undersökning håller tummarna att de gått framåt tillsdess, för då ska han sättas igång på allvar.

Underbart väder att rida i så härligt att rida när solen börjar gå neråt. Ångrar till 1000 att jag inte tog med kamerna.. kanske i morgon.

Slutar fem i ett i morgon, tar tåget direkt och käkar hemma sen troligen direkt till stallet, hem igen och packa eftersom det är pappas helg.

Lördag: Funktionär Ponny derby dagstorp =)
Söndag: Ingen aninge riktigt, pappa kanske har några planer men för övrigt bara måste jag köpa nya grimmor, en slet han i sönder för ett tag sedan och en gick sönder i kabinhaken och den han har nu är alldeles för stor och uttöjd i nosen, har några fler men ska slänga någon.. Blir förmodligen 2 grimmor, gillar att variera + att jag brukar byta så fort den ena är blöt eller dags att tvättas (grimmor till hagen..)

  kanske dessa från hööks
Vänstra grimman 59 kr och den högra 69 kr
Ca 109 kr för båda (15 % rabatt)
Billiga och utmärkta till hagen men inte minst starkt material (har den vänstra i annan färg)

På tal om grimma hittade för ett tag sedan en sjuuuukt snygg lädergrimma som var på rea dock fortfarande dyr men endån, känner att jag bara måste ha den fast den är säkert slut och den affären har inte öppet på söndag...
:(, haha alla ni som inte har ridsport som intresse förstår säkert inget av detta.., hur man kan spendera så mycke pengar på fin utrustning och bry sig så mycke om märke, utseende, mode osv..

Nog om de bloggar mer i morgon...


Torsdag

2010-08-26 @ 16:35:41
Orkar inte skriva om dagen i skolan osv men gick iallfall till halv 2, har varit hemma en stund nu och precis käkat pannkakor cyklar strax iväg till stallet och skritta en tur på stubbåkrarna fast egentligen har jag bara lust att lägga till skänkeln och gallopera iväg..

Usch mådde inte alls bra i morse funderade faktist på att stanna hemma men slängde på mig något snabbt så de blev tights, längre linne + marinblått randigt & en stickad kofta som bara typ hänger... och så väst och boots till.
(åkte bil till skolan eftersom jag försov mig)

Har märkt att de är väldigt blandat folk som läser min blogg, häst intresserade folk, folk som bara läser om min vardag, folk som bara läser om mode och tips och sen finns de dem som läser om allt... fast mest är de hästintresserade kanske för att de är mitt liv är ju trots allt där man egentligen lär känna den riktiga jag, genom de långa texterna om hästarna eller när jag håller på med hästar... ni som aldrig läser de missar ju större delen av mig men sen och andra sidan så har jag ju inte tvingat någon till att läsa är iallfall tacksam för att ni läser så flitigt som ni gör =) Kommer alltid komma alla möjliga kommentarer om att dem vill läsa något särskillt och visst kan jag göra de men oftast skriver jag helt enkelt bara om min vardag, har jag ridit så skriver jag om de eller skolan osv...

Neej kan inte sitta här vid datorn längre måste cykla till Peppe nu, håll tummarna för att katten inte har släpat in ett byte som ligger i sadelkammren antingen synlig eller ihop rullad i mattan usch hatar att se döda djur speciellt halv uppätna... klarar bara inte av de



Trött

2010-08-25 @ 22:39:40
Sjukligt trött och ja föresten tror jag håller på bli sjuk är ljock i halsen och fryser & iskall mellanåt..

Var precis nere och kollade höstjacka eller ja snarare en super tunn vinterjacka som jag alltid använt till hösten, fryser ju f*n som en gris i dessa näst intill stormvindar så jag antar att de blir den i morgon (en grå teckjacka) och kanske mina snygga boots till (dem med klack och ormskinnsimitation...) Ska köpa ny vinterjacka men har noll koll på vad jag söker efter... pösig eller tight, lång eller kort, färg eller neutral, mode inriktad eller bara från en sportaffär osv osv..

Hihi sugen på att shoppa... behöver lite nu när hösten kommit igång eller ja snarare höstvädret...


Ooorkar inte skriva mer höörs i morgon!



Vill bara sooooOooova... sjukligt trött.. (fråga mig inte varför)


Låång skola

2010-08-25 @ 20:10:57
Gick från 8 till 4 i skolan började med idrott (bara genomgång) sen var de typ två timmars håla eftersom vi slutade idrotten mycke tidigare (hihi slapp bussen i morse och fick lite sovmorgon eftersom jag åkte med pappa till skolan) gick till espresso house på den långa hålan och beställde varm choklad (förs som f*n i morse)
Naturkunskap sen lunch, beställde ris & gryta (käkar ute eftersom skolan inte har egen matsal så vi får matkort..)
Engelska B och Svenska B sen slutade vi.. blev bussen hem och dirket stallet.

Har inte blivit särskillt mycke utan mer genomgång på varje ny kurs, typ betygskriterier, vad kursen handlar om och blablabla... fast har ett arbete tilll i morgon (litet arbete) så ska fixa lite med de i kväll annars är de lungt..

Har precis duschat så nu blir de göra mig i ordning sen lite plugg men först fongarna på fortet =)

Längsta dagen på hela veckan = trött efter skolan & händer inte särskillt mycke...



Har ingen passande bild men går iallfall på Jensen...


Rubrik

2010-08-24 @ 14:04:53
Har tänkt på de ett tag nu mitt hår börjat återfå sin gammla vanliga ljusbruna fula färg med ljust ljust i topparna och mört i hårbotten men varför?, färgade de ju för inte särskillt länge sedan.. åå blir gaalen om de försvinner då har jag ju gjort de i onödan sliter ju på håret när man färgar..  vill att de ska va som när de va nyfärgat!

Sen en annan sak jag tänkt på vi har idrott 8 i morgon i stan frågan är om jag hinner tills dess bussen kommer trots allt inte förens någon minut i... vägrar ta en tidigare buss för de går ju såååå jä*la tidigt kommer aldrig hinna...

Pallar inte cykla i denna jä*la blåsten säääkert motvind som vanligt men måste egntligen sticka NU!


Nää har inget vettigt att säga måste ju cyykla nu...



Jag idag...

2010-08-24 @ 13:27:44
Orkade aldrig leta kläder i går kväll så slängde bara på mig något snabbt...

   



  & några andra bilder som jag inte kan visa..(la upp dem först men ångrade mig..)

Ja dålig kläddag minst sagt!
Tröja H&M (ny)
Byxor (Ginatricot) knappt använda
Skolväska
Boots (dinsko) (nya)

Skulle bara ha en lektion och sen ut i stan och göra en uppgift till ett arbete... så de fick funka...

Skriver senare om dagen..

Rubriik

2010-08-23 @ 22:39:25

Poff sa de så va denna dagen slut.. nej men inte riktigt men näästan..

Körde iallfall ner till macken och tankade mobilen sen har de väll inte hänt så mycke mer... justde ska kolla kläder till i morgon fast orkar inte.. wiiho i morgon har jag sovmorgon så ska sova till halv 8 har bara en lektion och slutar sen kvart över 11 tummen upp. Efter de blir de stallet i vanlig ordning, hinner inte va med kompisar och sånt mitt i veckan utan blir skola och häst (hinner absolut med en häst till men de är ju de att man ska byta om, cykla till och från som tar sin tid..) Tiden bara flyger iväg haha även om man rider i tråkiga väder som ösregn...
Fördelar och nackdelar med allt men detta är ju mitt liv vilket jag trivs med, många har frågat mig såå många gånger vad som är själva stinget med hästar, varför jag fasnat, varför jag inte tråkas ut osv.. och egentligen har jag inget riktigt svar på de mer än att en häst ger så himmla mycke, någon som aldrig har eller haft en häst kan inte förstå och de går inte att beskriva med ord... Ja tänkte skriva vidare på de kanske i morgon men nu måste jag gå och fixa lite...


True happy!


Skola

2010-08-23 @ 13:41:31
Hemma nu efter skolan, första dagen med lektioner.

Gick upp 6 i morse, tog bussen strax över 7, framme i lund 20 i 8 sen skulle man bara virra runder och hitta till  nya lokalen men jag kom trots allt fram till skolan innan vi börja..

Så här ser min morgon ut när jag börjar 8: ↓

Gå upp klockan 6
Klä på mig de jag bestämt och tagit fram dagen innan
Sminka mig, fixar håret
Käka och tar de lungt framför tv:n
Bortsta tänderna, fixar håret en sista
Om jag har tid över så prata eller kolla på tv..
ca 10 över 7 går jag till bussen

Nu ska jag ta de lungt lite sen cykla vidare till stallet, rida, mocka och sånt...



Dagens outfit
Jeans med typ påsydda jeans bitar... (ginatricot)
Topp med barrygg, svart och vit randig (JC)
Kofta, stor stickad i svart (ginatricot)
Halsband med rosa & vita pärlor
Hilfiger sneekers

Håret lyckades jag inte med i morse, hade tänkt ha en högknut men de funkade inte alls som jag ville i morse så de fick bli en hästsvans med allt håret uppe dock lossnade en del...

Ridschema

2010-08-22 @ 22:58:14


--

2010-08-22 @ 22:52:41

Var som sagt i stallet innan idag, peppe tycker absolut inte om regn och sånt så de gick först inte alls bra han var rent ut sagt förjävlig och jag insåg snabbt att jag inte kunde klara de själv barbacka, tog in honom lät han torka Philip kom dit sadla och ut och kämpa igen till sist red vi igenom “stormen”, jag hade bestämt mig för att jag skulle sluta riktigt bra och ta de som en riktig träning istället för att ge upp och skylla på vädret så gav jag mig f*n på att jag skulle lyckas och inte bara denna gången utan alla gånger jag tänkt rida och de blir såhär.. tilsist ska de inte alls va några problem. Han gick klockrent i slutet och lyssnade utmärkt på mig =)

Efter stallet käka vi Tacos till middag sen körde vi ner en sväng och fiskade på 2 olika ställen, okej jag är värdelös på att fiska lyckades med de mesta... men var iallfall skönt att komma iväg lite och bara va...

Har nästan precis blivit klar med allt inför i morgon.. (packat skolväskan, bestämt nästan hela outfiten vet dock inte om jag ska ha väst eller skinnjacka till..., håll bara tummarna för att frisyren lyckas som jag vill i morgon..)
Har även gjort mig i ordning nu...


 


Cyklar till stallet nu

2010-08-22 @ 13:16:54
Yes nu värkar de va uppehåll, passa på att cyka nu...

Ska bara ta med en ren stalltröja.. har nämligen mina ridkläder i stallet så brukar ta med rena kläder ibland när de behövs...



Såhär ser den tröjan ut som jag tar med mig idag.. (tröja som jag fått när man varit funktionär här va de då på ponny sm) Har mängder med olika liknande tröjor bland annat sånnahär, svarta där de står fälttävlan någonting..., röda osv.. (t-shirtar) sen rider jag även i pike tröjor, vanliga t-shirts med något hästtryck som jag köpt på hööks osv.. använder alltid särskillt ridtröjor som jag köpt till att rida i eller fått.. gillar inte att rida i gammla slitna tröjor som ser lite haldassiga ut, missfärgade, tappat texten, hål osv... fast de är ju upp till var och en men så här gör jag.. =)

Ska ta hem mina hoppbenskydd och tvätta dem och istället ta dit damasker / strykkappor eller vad man nu vill kalla de...

Höörs senare när jag kommit hem!




Söndag

2010-08-22 @ 12:19:21


Klassisk söndag..? Dåligt väder, händer inget särskillt, bara tar de lungt typ...

Duschat för en stund sedan och gjort mig i ordning, utan smink och ofixat hår... ny randig tröja + svarta mjukisbyxor. För engångsskull brydde jag mig inte vad jag tog ska bara va hemma och cykla till stallet...

Hade egentligen tänkt cykla nu men bäst att vänta på uppehåll... både ösregnar och åskar just nu.

Uppdaterar mer senare...

Blandade tankar

2010-08-21 @ 18:36:53

Tankarna blandar sig, i ena stunden vill man så himmla mycke medans i andra tar man de som de är...

Just nu vill jag bara att vi ska hitta en gård, flytta dit och köpa en storhäst (ha kvar peppe) vill egentligen ha de redan nu så jag bara skulle kunna bo där nu och rida i kväll och inte bara skritt utan kunna rida ordentligt har varken tålamod eller lust att bara vänta och vänta för de känns som de aldrig kommer bli av, som om man bara drömmer och önskar, drömmar och förhoppningar som aldrig slår in kanske stämmer de eller så inte fast jag brukar faktist känna så när de blir tvärt om.. trodde aldrig vi skulle hitta en annan boxplats med rimligt avstånd och alla våra krav men så en dag hittade vi en annons, körde dit och kolla och flyttade in i månadsskiftet samma sak med Peppe vi letade i evigheter och hittade några som inte gick igenom besiktning men med honom var man lixom bara fast provade bara honom en gång, la bud när vi körde och ringde dem upp oss och sa att dem gick med på budet i samma vecka besiktigades han och gick igenom fick honom samma dag som besiktningen och allt bara gick så snabbt samma sak med saga kanske blir de samma sak igen fast med gård och storhäst vem vet.. men blir endån så frustrerad vill bara att saker ska ske NU!

Sen och andra sidan tycker jag om där vi bor nu, mitt rum, närhet till kompisar, nära till buss och tåg, där vi har peppe inhyrd, hur peppe är nu gemfört med tidigare osv men de är de lilla extra att ha eget och ha åtminstånde 2 hästar och va igång...

Vill känna att jag kommer någonstans och utvecklas...













Hästarna är mitt liv och betyder mer än något annat vill man så kan man!
Jag vet att mitt schema inte ser ut till att ge plats för 2 hästar och träning & mycke pendling MEN vill man så kan man och jag VET att de kommer funka, gäller bara att hitta hur man ska göra de på bästa sätt... hästarna går faktist före läxor och skola...


Häst och ryttare

2010-08-21 @ 13:18:04





Klicka på bilden nedan för att se bild och text tydligare ↓




Kikade in på Hööks hemsida och såg att dem hade 15% rabatt
Har hittat lite sen tidigare som jag funderat på att köpa.

Varma & sköna tröjor i stallet, fasnat för båda men köper isåfall bara en av dem, fasnade för den bruna (finns även i lila och svart) eftersom den ser så himmla mysig ut och den stickade pga utseendet (mycke snyggare på)
Ny slit och släng grimma i hagen, både billig och behov av en ny.
Damasker till vardags med smidig knäppning. Bra att ha nu när jag rider på grusvägar, stubben osv men även sen till dressyr.


Godnatt

2010-08-21 @ 00:54:07

Oj blev visst lite sent... fasnade vid datorn.. typ en massa ``ska bara´´

Bytade iallfall bild och gjorde en ny i Photoshop till inlägget bassaker i höst (förra såg jätte slarvig ut..)

Har även planerat när jag ska rida i nästa vecka, tar sin lilla tid eftersom varje ``vecka´´ i peppes schema är torsdag till torsdag så när man ska göra vanlig helvecka blir de lite komplicerat + att man ska matcha ihop med skol schemat. Har alltså gjort ett sånt ridschema som kommer upp på söndagkväll, kanske ska köra med de framöver..

Ska gå ner och ta någon lätt nattmat (äter alltid de innan jag lägger mig annars blir jag sjukt hungrig mitt i natten och kan knappast sova)

Sjukt trött och ont i ryggen nu. (finns säkert en massa stavfel men vem bryr sig är dessutom trött som f*n)

Malmöfestivlan i morgon.


See you!


Fredag

2010-08-20 @ 20:20:39
Fredag today känns absolut inte som de men men bara bra ju..

Har som sagt varit på stranden i Lomma, har inte så mycke att säga om de inte direkt min typ med bollsporter och sånt, men nu är de över iallfal..

Började halv 9 och slutade strax innan två + pendling osv så var väll hemma vid 3

Åkte bil till stallet, hjälpte till att mocka i hagen (var inte min dag utan en annans..) & red en sväng..

Red en sväng på grusvägen vid hus, gårdar och åkrar, blåste rejält så han var lite små fjantig men inget svårt direkt.. men när jag red i en stor vattenpöl (rider alltid i vatten, tycker de är kul xD och bra träning), kom där en lite längre bil bak ifrån som vi inte hörde eftersom de blåste så mycke så när jag trodde han hade kört förbi hade han ett flaksläp som hoppade runder på vägen och dönade som bara den så peppe blev stressad och började små trava och vände tvärt om, men han han inte mer än 2 meter innan han stanna (jag stannade honom) klappade honom och stog bara stilla i någon sekund, gick vidare förbi släpet och bilen med öronen fram helatiden. Sånt som händer och i den situationen hade vilken häst som blivit minst lika rädd så jag tycket han skötte sig utmärkt, själv tycker jag också att jag löste de bra, har fått bra sits nu så jag håller bara om honom med benen om de skulle hände något så jag varken glider fram på manken eller bak det är ju där man lättast trillar av, sen var jag faktist rätt lungt trots att jag blev “skrämd” vilket smittade av sig på Peppe så han blev lugn snabbt igen.
Peppe blir säkrare att rida ut med och min sist och lugn blir bara bättre och bättre efter att jag satt igång honom igen... Nu när han är “igång” har jag börjat ställa lite mer krav, försöka få honom att gå på tygel och skjuta upp ryggen och inte bara kröga på nacken och lite andra små grejer, var sten hård på honom idag men de ger resultat... envis är det som gäller och att se målet framför sig, de går bara inte att se ett kanske eller vet ej även om man aldrig vet hur de kommer bli, i stället ser jag mitt mål och tränar för de, bestämmer mig för om jag ska lyckas eller inte och de SKA jag!




Passande bild till inlägget kanske.. tycker iallfall peppe ser till att njuta av livet och hur lugn som helst..


Bassaker att köpa i höst & vinter

2010-08-19 @ 19:48:47



Bassaker till hösten och vintern (ska köpa)

Grovstickad tröja: stickad tröja utan knappar eller något bara raklång, stor och mysig (normal hals)
Till tights med flätat skärp, utan på en klänning eller till jeans, gällar att man kombinerar rätt så den inte ser tråkig ut.

Pälsväst: givetvis fejk, utmärkt till vintern, enkel att kombinera och gör hela looken...

Skinn eller mocka vantar: Stilrena vantar till vintern eller kall höst, utmärkt att variera från de klassiska tumvantarna eller helt enkelt istället för dem andra vantarna...

Tjock vinterjacka: en varm och go vinterjacka är ett måste så man slipper frysa dock är de inte de lättaste att hitta en snygg dessutom... (och lätt att kombiner) alternativet är att ha 2 olika varianter.

Skjorta: klassiskt, enkelt, skönt och super lätt att kombiner, stor hitt i höst och kommer finnas mängder med olika varianter.

Färgade halsdukar: oftast köper man en svart vinterjacka piffa då till den med färgade halsdukar i olika starka färger, ha gärna många olika färger att variera mellan...

Djurmönstrat: Plagg som vilker av från de vanliga eller drar blicken piffar till outfiten enkelt och snabbt, välj de djurmönster du tycker om bäst och bär de i ett plagg.

Ps alla bilder är lånade från google.

Bara ta de lungt...

2010-08-19 @ 15:38:04

Sitter på mitt rum och bara tar de lungt...

Hoppat i mina myysiga fårskinnstofflor & mjukisbyxor, käkar kex choklad.. Mmmm



Sedan förra inlägger har jag ätit Lunch & tillagat.. (nudlar & kokta grönsaker)
Planerat dagar jag ska rida till och med nästa torsdag (nytt ridschema efter var torsdag, tid osv som ökar suksesivt..)
Och lite annat smått förstås...

Ska kolla redan nu vad jag ska ha på mig i morgon.. suck ska ju till Lomma och “leka” med dem nya ettorna, löjligt värre kunde lika bra börjat med en mjukstart har ju trots allt många nya lärare.., men denna gången ska jag faktist följa med.. haha någon gång får va den första... dock ska vi såklart spela massa bollsporter (utmärkt jag som knappast har något bollsinne överhuvudtaget och dessutom hatar de flesta bollsporter...) Vet, jag bara klagar men blir irriterad ibland när man kunde gjorde f*n så mycke vettigare saker, man är ju faktist i skolan för att lära sig något nytt inte leka...


Schemat var väll helt okej uppdelat i A och B perioden (varannan vecka)

A period (förmiddagar) (nästa vecka)
Måndag: 8 - 12,10
Tisdag: 09,35 - 11,15
Onsdag (heldag): 8- 16,05
Torsdag: 8 - 13,30 
Fredag: 8 - 12,55

B period (eftermiddagar)
Måndag: 11 - 16,50
Tisdag: 13,05 - 15
Onsdag: (heldag): 8- 16,05
Torsdag: 12,25 - 16,25
Fredag: 12,15 - 17,00


Första skoldagen

2010-08-19 @ 12:52:56
Tjo på er idag var de första skoldagen igen efter ett långt och härligt lov. Dags att börja 2:an och tillbaka till de vanliga.

Började 9 och slutade halv 11 nice =)

Är sjukt hungrig men tänkte bjuda på en dagens outfitt och några andra bilder innan jag går ner och käkar...



Kort skinnjacka med puffärmar
Tajta jeans
Skolväska
(ny)
Höst känga med klack (nya)



Tröja med 3/4 ärmar och axel dekorationer (ny)

(endast mascara) Ny färgat blont hår (något ljusare i verkligheten)

  Leekte med kameran...


 (klicka på bilden)

Nya skorna som jag bland annat fick av mamma i går, thanks =)
Höst kängor i nätt modell med klack och ormskinsimitation.
Nya favoriterna heelt klart!
Älskar att dem nästan är som en accessoar, gör hela looken lixom + att dem är lite grå svarta med ormskinsimitaion som nästan döljer sig...
Snygga till jeans, tights eller kjol stor Hiss till mina favoriter
(bilden gör dem inte rättvisa..)

Hemma efter sjukgymnasten

2010-08-18 @ 10:23:18
Var som sagt i går på vårdcentralen och kollade min rygg som blivit sne, då sa läkaren att jag skulle till sjukgymnasten idag och kolla eftersom dem kan sånt bättre. Så i dag blev de ingen sovmorgon och knappt fixa mig för den delen heller.. suck såg f*n ut som ett troll i håret.., dit fylla i en massa papper sen skulle en sjukgymnast kolla på ryggen och så klart måste man stå där i BH...
Visade sig iallfall att de inte alls var bra så ska bli kallade till en ortoped och kolla ännu mer nogrannt... suck alltid ska de va något...
Kallas försten för något speciellt när ryggen är så där kan inte riktigt namnte utan till men hatar när folk säger de för de känns bara så feel svårt att förklara men hatar när någon säger att jag har de..

Är inte på särskillt bra humör minst sagt, irriterad på allt och trött som f*n.

Vill bara skrika är så förbannat arg, trött och irriterad på detta sk*tet med ryggen....

Finns bara en bra sak med denna morgon... =)


Måste faktist erkänna jag har absolut ingen lust att rida idag är bara sååå j*vla irriterad... än mindre att mocka hagen...

Ska ju som sagt träffa Joanna och färga håret vilket jag ser fram emot, tänka på annat och ha roligt (förhoppningsvis om inte håret missfärgas.. xD )



Sista dagen på sommarlovet i morgon

2010-08-17 @ 22:43:25

Morgondagens planer:

Gå upp vid 7

Cykla till kävlinge (sjukgymnasten) kvart över 8

Ingen aning hur lång tid de tar men cykla hem efter de

Om klockan inte är särskillt mycke byta om och och cykla till stallet

Senare möta upp Joanna, köpa hårfärg... osv


Har funderat länge på att färga håret så nu när Joanna endån skulle göra de så varför inte, dock vill jag egentligen inte slita på de och bara låta de växa men är rätt trött på de så vill göra en lite förändring och färga en helt annan färg... fast ni får se vilken färg de blir om jag gör de

Håll nu tummarna för att de inte blir missfärgat eller liknande speciellt dagen innan skola osv..




Hemma igen

2010-08-17 @ 14:55:37

Hemma igen blev inget med att göra något efter... stor fet diss till de hatar att bara sitta hemma och ha sjuukt tråååkigt! :@

Resten av dagen blir som sagt att ha trååkigt...


Tisdag

2010-08-17 @ 12:42:58

Passa på att skriva ett litet inlägg innan vi kör...

Suck bara 2 lediga dagar kvar (med i dag då) sen kör allt igång igen... förhoppningsvis kommer denna terminen gå fort men just nu känns de knappast så, typ en 10 veckor “vanlig” skola sen praktik i 4 veckor + lov och sen resten vanlig skola till jullovet skulle jag tro.

Till skolan..:
Ny skolväska 
Buss & tåg kort
Kalender
Penna
Suddi
Block
Nya höstskor  (ska köpa ett till par i läder, antingen svarta eller kamel färgade)
Necessär med innehåll..
Ska bara köpa en ny väska till idrotten men är inte jätte nödvändigt...


Nej nu ska jag hoppa in i duschen förmodligen mer uppdatering i kväll!




Bloggar mer i morgon

2010-08-16 @ 22:02:29
Spidad till max.. ingen aning varför

aja skulle bara skriva ett sista inlägg för idag, inget särskillt men endån...

I morgon ska jag till vårdcentralen och kolla min rygg som blivit sne.. :O fattar inte varför och har aldrig varit de tidigare hoppas bara inget alvarligt...

Hoppas de inte tar särskillt lång tid utan bara en snabb koll så vi kanske kan hitta på något sen? I hope



Släng gärna en kommentar vad ni tycker om “designen” än så länge (eller vad man nu ska kalla de... färger och så..) dock är de till större del inte klart

Inspiration

2010-08-16 @ 19:19:59



Är de bara jag som fallit för denna look? Gillar de kamelfärgade, enkelheten, hela höst kännslan över looken men framförallt t-shirten i leopard mönster. Har inte tyckt särskillt mycke om djur mönstrat tidigare men denna gilla jag verkligen haha vet egentligen inte riktigt varför, nästan som att t-shirten gör hela grejen, hela looken lixom...

Egentligen bara en simpel t-shirt med leopardmönster men tror de skulle bli super snyggt till jeans eller kjol instoppat.

Absolut ett måste prova nästa gång...

H&M 99 kr

(ser tråkig ut när den inte är på men så är ju många plagg... värt att prova åtminstonde)

Thanks

2010-08-16 @ 19:03:42
Tummen upp tummen upp läsar rekord på bloggen med hela 84 läsare =D (undrar hur alla dem hittade hit..?)

Tusen tack till alla underbara läsare och inte minst kommentarerna (en del är publicerade)



Stort tack! hihi Måste erkänna jag jag blev förvånad med tanke på kass uppdatering och tråkiga inlägg.





Föresten håller på för fullt att fixa designen...

Dagens skrittrunda

2010-08-16 @ 17:27:59

Ridning i dag som sagt på 30 minuter, blev en skrittrunda på grusvägen skulle egentligen kunna ta den “säkra” vägen och rida inhägnat eller där de inte finns så mycke han kan bli skrämd för eftersom de blåser och han är lite extra tramsig men tog istället de som en träning att rida ut när de susar i öronen, brevlåder smäller, plast som fladdrar, små flaggor som viftar på åkrarna, små saker som blåser runt vid gårdarna osv. Så jag lät honom själv hitta tempo krävde inte särskillt mycke och så vilket gick utmärkt han hoppade bara till en gång och stannade en gång men absolut inget som blev något svårt eller stor grej av.

Han är lite så kinkig när de blåser och regnar antagligen dels för att där vi köpte honom hade dem eget ridhus som dem red i sånt väder och sen i förra stallet stod hästarna allt som ofta inne när de blåste mycke eller regnade fast nu är de mycke bättre eftersom dem alltid är ute i alla väder tidigt på morgonen till sent på kvällen så han är lite härdad.


 Tummen upp för denna skrittrunda...


Tog sadelen idag och jag kan säga de är inte lätt att sadla en köttbulle... rund och go liten pålle hihi
Klippte luggen, svansen och en bit på manen till tuppakam (närmast sadelen står all manen rätt upp så den brukar bli tuppakam...) ska klippa resten av manen snart, har blivit sjukt lång..

                  

(Gammla bilder)

Ps anledningen till att jag typ aldrig tar nya foton är för att min kamera i mobilen funkar inte längre (tappade mobilen i havet) sen har jag aldrig kamera med mig..


Snabbt inlägg...

2010-08-16 @ 11:22:07
Har egentligen sjukt brottom ska nämlgen cykla som en galining till stallet i denna j*vla blåst så jag kommer knappt någonstans för att sen skritta i 30 minuter och sen mocka hagen, cykla tillbaka som en galning igen för att hinna byta om och fixa mig och sen ta bussen till bästa Maria (bussen till stationen och sen byta buss där..)
Mamma kunde självklart inte köra annars hade de aldrig varit så här brottom .. suck.. kanske inte ens hinner bara för att jag nu måste cykla.

Var bara tvungen att göra ett snabbt inlägg blir dålig uppdatering resten av dagen...



Nu ska jag stressa iväg....

Onödigt inlägg

2010-08-15 @ 22:11:20

Hemma igen efter en helg hos pappa.

Känns sjukt trååkigt och deprimerande på torsdag börjar skolan redan nästa vecka åå suck och inte på tal om min trååkiga garderob eller snarare innehållet för de första var kjolen slut som jag skulle köpt idag :( och för de andra är jag fortfarande inte säker på om jag ska behålla skorna eller köpa en helt annan modell i kamel färg.

Känns som jag behöver typ en jäkla massa i klädes väg och smycke bland annat flätat skärp, kjolen som sagt.., en drös snygga toppar, koftor i olika modeller, halsdukar, stora halsband som jag hittat på veromoda..., större örhängen mm.. nää nu ska jag sluta klaga men är inte på särskilt bra humör..  

Vill shoppa shoppa och shoppa haha xD neej men sånt man behöver gick ju aldrg idag eftersom vi bara fixa de med min praktik och fikade... hehe känns som de kommer bli lite farlgt för mig när jag ska praktisera.. vet ju aldrig vad man kommer hem med, nä ska försöka att inte handla något innan eller efter praktiken men kommer bli svårt...


                                   

Okeej jag kan bara inte se normal ut på bild.. xD antingen ser jag ut som en död fisk eller helt flummiga bilder som jag bara inte visar här... men men jaja vad ska man förvänta sig  
I am not a model!


Hittar inte...

2010-08-14 @ 19:33:13



ÅÅ jag blir gaalen har letat läänge nu och provat hur mycke som helst, kollat och letat på olika bloggdesign hjälp sidor men lyckas inte få bort punktformen och understruket i senaste inläggen, kategori och arkiv.

Om det är någon som vet hur man får bort de så skriv en kommentar!


Hemma hos pappa igen efter ribban

2010-08-14 @ 16:53:09

Nu är jag som sagt hemma hos pappa igen efter att ha varit på ribban och kollat på terrängen, agiliti och lite kanin hoppning duggade bara lite och kom ett ösregn men de va bara att skjula en liten stund sen va de lungt igen..

Härligt att kolla på terrängen när dem kommer i full fart och är helt orädda..
(ser ut till att va iallfall..) blir själv sjukt sugen (haha inte för att jag är så orädd direkt men men...) Kul att se starten när dem sticker iväg som ett skott man kan verkligen se hur både ryttare och häst är taggade och kan gå från 0 tilll 100... och vattnet men givetvis alla andra hinder är roliga att se... dock brukar jag inte kolla på starten isåfall bara när jag är funktionär..



(Bild från google)






Höstinspiration

2010-08-14 @ 10:52:40
Varför ska de regna just idag, hoppas de slutar vid 12 eller nått var ju som sagt tänkt att vi skulle till ribban idag och kolla men hur kul är de när de ösregnar?

Gick inte upp förens kvart över 9 alltså en halv timme försent.. :/ aja i morgon måste jag lägga mig och gå upp tidigare helst gå upp vid 8 annars kommer de bli sjukt svårt när skolan börjar...

Kikade precis in på H&Ms hemsida..↓



Jordnära färger i höst.


- ↓ - ↓ - ↓ - ↓ - ↓ - ↓ - ↓ - ↓ - ↓ - ↓

2010-08-13 @ 21:50:43
Nu är jag hemma hos pappa, har varit i stallet och skrittat ut en sväng, mockat hagen och pysslat med peppe...

Har nästan precis duschat, men känner mig inte särskillt bra.. hungrig men mätt på samma gång och illamående mellan åt sjukt konstigt och irriterande, usch har varit så mellan åt ett tag nu... nej nu ska jag inte snacka om de mer...

Helgens planer blir:

Lördag: Åka till ribban och kolla på fälttävlan och lite sånt & såklart kolla i tälten som dem säljer hästsaker..

Söndag: Rida, mocka hagen och åka till Nova.



Här är en bild på hela laget som jag lovade.
Kom 2:a i finalen 2005 (Dagstorps RF)

Jag står längst åt vänster (vit häst)

Saknar att tävla sjukt mycke och inte minst att tävla i laget, man blir så himmla mycke mer taggad och satsar allt.
Minne för livet.



Båda ponnisarna fick följa med den dagen.

Fredag

2010-08-13 @ 12:31:21

Dålig uppdatering på sistonde men har gjort en massa inlägg halv färdiga som aldrig kommit upp... men men ska försöka uppdatera lite bättre idag.

Fredag som sagt idag vilket betyder att man ska till pappa senare idag + att jag ska skritta i 30 minuter (troligen på grusvägen) & mocka hagen...

I helgen ska jag:
Åka till Nova och höra där jag ska praktisera (står att vi ska börja 8 men då har inte köpcentret öppet...)
Förhoppningsvis samtidigt handla kjolen som jag hittade sist (om den finns kvar)
Skritta på söndag i 30 minuter
Sen kanske pappa har några planer för helgen..

Ska packa snart allt vad man kan behöva över en helg...

I know sååå tråkigt inlägg


Torsdag

2010-08-12 @ 13:15:26
Usch känner mig inte alls bra, ont i magen och inte på bra humör alls :(  (mår mycke bättre nu..)

Vill göra något men endån inte vet inte alls dagen blir osv... får väll se!
Blir filmkväll med en vän senare i kväll (varken mamma Philp eller Johan hemma..) tummen upp!

Frågan är vilken film vi ska se.., komedi, skräck eller tjej film?

På tal om något helt annat..↓
Känns som folk inte kan acceptera en för den man är, att jag är jag och så här är jag, jag är inte någon annan och jag tänker inte endra mig för de. Jag är inte den personen som ständigt är med folk, fester osv ibland önskar jag att jag inte var som jag är men varför ska jag endra mig till något jag inte är? Alla är vi olika varför kan inte folk acceptera de? Jag kan visste de umgås och träffa folk och festa men kanske inte så ofta, någon gång då och då. Hästarna är trots allt mitt liv och det är så jag är van vid att leva, ut i från dem och det är de jag trivs med.
This is my life right!










Inlägget som skulle upp tidigare idag...

2010-08-11 @ 21:06:06
Wooppsi glömt att uppdatera!

Åkte till stallet vid 10 med Philip, blev skritt på grusväg men fick först torka honom eftersom han var blööt, lite fjöntig på dit vägen men sen på vägen hem var de inga problem.

Hem göra mig i ordning, hitta passande outfit osv.. vilket tar sin tid..

Nu har vi precis käkat (och lagat, såklart) våfflor

Om mindre än en timme ska vi iväg och kolla på en gård (håll tummarna...)

Dagens outfit har jag inte fotat men blev iallfall lappjeans (Gina tricot), instoppat randigt linne (Gina tricot) + randig tjocktröja (H&M) och till de grå skinjacka + Hunter stövlar (passande när man ska kolla på gård)


Godnatt

2010-08-11 @ 00:29:32

Ska lägga mig nu strax.. blev lite senare än tänkt, fasnade vid tv:n och snacka och sånt shitt (försöker ju lägga mig tidigare och vakna tidigare nu till skolan osv..).. aja what ever ska välja en tidning nu och hoppa ner i sängen och läsa (ny vana..)



Tummen upp för att jag ska rida i morgon och senare iväg!

                                 Godnatt


Dagens hemma outfit

2010-08-10 @ 19:18:29


Har bara varit hemma, nere i affären och frisören (dock inte jag som klippte mig..)

Hade först mjukis byxor men bytade till shorts...

Kostym shorts - Bik Bok
Randigt linne - Gina tricot

Ps fråga mig inte vad jag gör på bilden... hade lite tråkigt.. 


Vilka bloggar läser jag?

2010-08-10 @ 17:01:53

Bloggar som jag följer dagligen

Elin Kling 

Febbs

Tinkerbella

Kenza

Gossips

Kissie



Bloggar som jag läser ibland

Tävlingsryttaren

Warnmark

Joanna

Sara

Smink blogg

Kristina Warg

Sara Carlsson

Ibland läser jag också Frida Fahrman och Sofis snapshots bloggar.

Händer att man halkar inte på en annan blogg eller söker efter någt särskillt men de är bara dessa bloggarna jag följer, vissa mer än andra... 


Skrev föresten för ett tag sedan om bloggtips (tror inte inlägget finns kvar sedan jag startade på nytt) men Febbs och Tinkerbella var bland annat ett av massa tips dock är det bara dem två av alla tipsen som jag följer, framförallt var de för dåig uppdatering på dem andra bloggarna men släng bara in en kommentar om du vill tipsa om någon eller din egen blogg!


Klickar gärna in på någon av dessa bloggar!




10 saker om mig

2010-08-09 @ 20:52:56



x Född två månader för tidigt

x Älskar skvaller

x Gått på 5 olika skolor (5 med den jag går på nu)
(bytade skola efter halv 5:an när mamma flyttade, bytade till en skola nära där mamma bor idag och sen bytade jag gymnasie skola efter 4 veckor till annan linje och skola...)

x Skillda föräldrar

x Gillar rosa, orange & marinblått

x Red allsvenskan 2005 och kom tvåa i finalen (lag)


(hade ingen bild på hela laget på denna datorn men kan lägga upp den när jag är hos pappa..)

x Haft häst så länge jag kan minnas (typ hela mitt liv)


(IKE som vi fött upp hos morfar som jag och bror delade på i början )

x Hatar att läsa böcker

x Folk tror ofta att jag och mamma är systrar.. :o

x Ville bli jockyryttare när jag var liten


... ja de finns mycke ni inte vet men är är till en början 10 saker...



Vad ska man göra idag?

2010-08-09 @ 10:52:15
Godmorgon eller snarare förmiddag...


INGEN BILD TYVÄRR..!


Nu har mamma och Philip åkt för en liiten stund sedan kvar sitter jag här i sovkläder eller vad man nu vill kalla de... aja har iallfall inte en blekaste aning vad jag ska göra mer än när dem kommer tbx ska vi till stallet och riida eller ja skritta i 20 minuter..

Gör väll som jag brukar när jag inte vet vad jag ska göra.. skriver en lista..!

typ baka, smörja + göra rent mina ridskor & stövlar, sortera & placera om mina ridsaker (har lite större plats nu), rensa min garderob, träffa en kompis, se en film, fixa bloggen (design osv), måla naglarna, sticka ner ch handla en tidning, osv osv typ skriva ner allt man kan komma på som behövs göras eller kan va kul...

Har inte skrivit tips till er på läänge så detta får bli dagens tips..↑

Dagens outfit

2010-08-08 @ 16:44:03




Grön tunika (H&M) - (ny)
Halsduk (H&M)
Leggins (Bik Bok)
Mys strumpor (Cubus)

Såhär har jag gått idag + svarta ridskor och jeans jacka när vi va ute.

Skön outfit och en avslappnad look... (utan smink)

Bilder på lite av de jag köpte + annat

2010-08-07 @ 18:28:05
Usch hatar att städa börjar bra men någon annan brukar få ta de sen... men nu är det iallafall färdig städat på mitt rum. Har plockat undan allt som varit framme inklusive de jag köpte i går sen bytat lakan och sånt shitt, städat till Janson sen stack jag och mamma iväg till Bauhaus + Maxi puhh, slapp damm torka...

Red som sagt på Peppe idag i 20 minuter, han har börjat få lite olater som jag håller på tränabort bland annat så vill han gärna stanna och klia sig på frambenet + att han vill gärna bestämma var han ska gå...
För övrigt var han välldigt framåt och hade ett underbart steg med fint undertramp, något mer allert och på bettet idag. 

 

En del av shoppingen igår ↑

Brun höst väska (längst upp till vänster) perfeckt till när vi ska praktisera (APU) får plats med nödvändigaste + lite till (fynd från Gina tricot)

Skol väska? (troligen) stor tygväska lagom till skolan eller om man ska iväg... blir troligtvis en tillfällig skolväska.

Svarta boots, snygga till sen sommaren i bara bruna ben eller i höst till leggins, jeans mm..
Var tvungen att hitta ett par skor till skolan så gick in på dinsko och stannade där länge och väl, hittade ett till par as balla skor som Joanna köpte haha vi satt där vela och vela till sist sa vi köper den ena så köper den andra också och så blev de...

3/4 tröja med axel dekoration, svart och mossgrön randig (tog ingen bild med hela eftersom bilden inte gjorde den rättvis, såg bara konstig ut..)


Utöver de köpte jag lite annat smått som trosor, hårband mm.

Hittade även en snygg kjol från H&M som jag bara måste ha super snyggt till tröjan jag köpte (köper antagligen den snarast, i bästa fall med pappa..)

Brun ögonskugga måste också handlas in (super snyggt med brunsotad ögonskugga i höst)



Rubrik

2010-08-07 @ 10:15:34
Godmorgon, har varit upp en stund nu.. försöker vända på dygnet (lägga mig tidigare och gå upp tidigare alltså inte somna på natten närmare morgonen och vakna på efter middagen..)

Ska byta om till ridkläder, ska nämligen skritta Peppe i 20 minuter idag (rakt spår) så de blir antagligen i gräshagen, åker dit med mamma (man vet aldrig vad han gör är trotsallt bara andra gången jag sitter på honom på 5 månader) men när jag skrittat osv såhär några gånger kommer jag åka dit och skritta ut själv en sväng.
Ska bli härligt att skritta på honom igen (fram till torsdag ska jag skritta varannan dag i 20 minuter)

Sen blir de stääda :S

Shoppade föresten en massa igår med Joanna bland annat skor, 2 väskor, super snygg tröja mm.. (kommer foto på de senare idag)



En bild sen i vintras på Peppe

Peppe bilder

2010-08-05 @ 20:35:00







Underbar kännsla!

Att äntligen kunna sitta på min häst igen efter 5 månader, trots att de bara är skritt och jobba lite på tygelen. Han är som en storhäst att rida men långt ifrån lik någon annan häst överhuvudtaget, alldeles speciell och unik i sig...

(tog på tränset och tog min gammla IRH hjälm eftersom den andra är där hemma, har som sagt inte ridit Peppe på 5 månader har istället haft den hemma till när jag rider andra hästar)

Ps red i hagen eftersom de skulle va stumt underlag och inte ridbaneunderlag eftersom då har inte skorna samma inverkan osv... (annars har vi en stor fin ridbana med hinder, belysning osv...)

(mamma fick bli dagens fotograf)

Dagen man väntat på...

2010-08-05 @ 20:04:49
Nu är äntligen dagen kommen då vi fått liite något så när bättre veta men som sagt inget är 100 och allt kan vända på en femöring men tummen upp hitintils!

Helt ren i dag på rakt spår, på volt både på asvalt och grus. Hihi fick springa en extra vända med honom på raktspår för veterinären hade svårt att se för hans stora gräsmage haha xD (tjockis han har blivit.. thihi)


.. snacka om grääsmage x)

Han fick nya skor + ett igångsättnings schema dock bara i skritt och trav pytte lite de två sista veckorna sen ska vi tbx kolla och byta skor osv (om 7 veckor) och om de funkat bra sätts han igång på allvar...



Igångsättnings schemat.. knappt läsbart

Efter vi varit där, från 12 till vid 2 åkte vi ock käka sen hem till stallet och fixa.. bilder kommer senare från de...

Tisdag

2010-08-03 @ 22:48:07

Kunde inte somna i går så vaknade sjukt sent... när jag skulle gå ner och käka frukost kom mamma hem (hon slutade extra tidigt)... whoopsi måste försöka somna och vakna tidigare!

Blev endrade planer idag skulle egentligen träffa en gammal klass kompis... fast när mamma kom hem sa hon att Jansons bur hade kommit (beställt en två vånings utebur) så vi körde ner och hemtade den, hem och började montera ihop den... var minst sagt inte alls så lätt som de verkar ganska komplicerade eftersom det var två plan osv + att varken jag eller mamma är mästare på sånt men efter mycke skratt, lite endrande och funderingar fick vi ihop den och bra blev de faktist! Haha man kan knapp tro att de är vi som satte ihop den.. först envisades mamma om att Philip skulle göra de när han kom hem men nej jag var mer envis tillbaka om att vi faktist skulle klarade vilket vi gjorde! (så där gick hela eftermiddagen åt..)

Middag
Sätta ut buren på plats osv
Film
dagen snart slut...

Imorgon drar Jag och Joanna till Bakken kommer bli super kul!

Hinner kanske blogga innan vi sticker, får se..



Tummen upp


Plugget

2010-08-02 @ 23:56:38

De drar ihop sig allt mer till skolstart bara två veckor och tre dagar, just nu känner jag mig inte alls taggad behöver läängre lov är ju inte förens nu man börjat... börjat ta de lungt och njuta av ledigheten...

Men datumet flyttas inte för de så de är bara att kila iväg med en kompis på shoppingtur på jakt efter skolprylar som väska (axelremsväska i skin eller tyg), kalender (är sämst på att hålla koll på allt, läxor, prov osv) , penna, suddi, skor (sköna höstskor är ett måste), jacka och tygväska (till idrotten så man kan ha den i den andra väskan, smidigare) (typ de viktigaste just nu) kanske några idrotts byxor, hopfällbar borste och sånt smått också, har dock letat väska läänge men kräsen som man är har jag inte hittat en endaste, sportväskorna är inget i min stil annars hade de varit ett lätt kort men kanske åka över till Danmark där ska ju finnas en Friis & Company affär men vi får väll se...?

Usch nej redan Augusti bara de får en att nästan räkna ner dagarna...

Får väll försöka tagga till lite innan skolan måste ju satsa och plugga mycke bättre detta året... ska jag va ärlig så la jag aldrig riktigt manken till utan la mer tid till dem “enkla” ämnena och dem lite svårare eller svåra la jag inte ner tid på alls, nej detta året bara måste jag avsätta tid till att öppna boken och plugga och inte bara vissa ämnen... eller lägga boken brevid datorn.. ,.. varsen nästan fasar jag för att jag ska ha spanska (induviduellt val),  få att välja på och Matte b blev jag tvungen att läsa som utökad kurs.. suck! har glömmt rubbet kan inte ens säga en mening längre... men jag får verkligen inte sänka mig från VG till IG kanske hjälper de med lite repetetion eller inte... (blev lite endringar så vi ska ha Engelska B och Matte B blir mitt individuellt val + rättskunskap) aja nu när inte Peppe är i full trim kan jag ta någon dag mer åt skola och plugg... sen brukar mamma hjälpa till när jag slutar sent..


Hoppas till tusen att Peppe är frisk så jag kan börja så smått även de har stor påverkan på skolan, mer motivation och drivkraft.



Hittar jag en jämn balans mellan Peppe och plugg kommer de gå great + lite motivation (+ allt annat man gör på fritiden)

På tal om något annat så ska vi tillbaka med Peppe och kolla honom på Torsdag hoppas som f*n!
                                                  Hoppashoppashoppas


Hemma igen

2010-08-02 @ 15:00:54
Borta bra men hemma bäst!

Skönt att komma hem igen.. hem till mitt rum och så klart Dezzie (och allt annat man har här..) fast jag har eget rum, garderob osv hos pappa också men inte riktigt samma sak detta är ju trotsallt hemma!

Nu ska jag packa upp allt jag har i min tunga väska, vilket kan ta rätt så lång tid!



Någon som har saknat mig visst... hon sitter här med huvudet på mitt ben...





Höstskor

2010-08-01 @ 21:07:30
Hösten är på g vilket betyder att det är dags att kika in på (bland annat) skorna...

Sneekers har jag redan så de jag nu funderar på är boots, feminina och lite nättare boots. Skulle se dö roligt ut på mig med ett par klumpiga och stora boots är inte riktigt min stil heller...

Har kollat in lite, bland annat provat ett par idag inne på scorett som jag fasnade för ↓ (nästan dessa fast annat märke, de andra märket satt bättre och hade lite annan färg, åt de mer matta svarta..)


Kanske något sånt... snyggare ihop med en outfit osv..
Söker som sagt ett par skor till både jeans och leggins (outfit med tunika eller klassisk med någon topp och jeans)



Gillar även Elin Klings boots av märket Notabene ↓ (Bilden är lånad här ifrån!) 






En kort tur till Burlöv

2010-08-01 @ 18:42:42
Vaknade som sagt sent idag men ville komma iväg och inte sitta hemma och dega så vid halv 3 körde jag och pappa till Burlöv

Kollade bara i några få affärer och fikade på Espresso House...

Men jag lyckas alltid få med mig något hem och idag var de förengångsskull fynd...



Basic linne (hihi mitt tredje sånt fast i olika färger) 29kr (ordinarie 79kr)
Kjol som jag tittat efter tidigare men var slut 49kr (ordinarie 99kr) 
(kjol och basic linne från ginatricot)


Tittade även på höstskor inne på Scorett och fasnade för ett par men ska vänta om se vad som kommer osv... gäller att va ute i god tid...

Yesterday..

2010-08-01 @ 18:26:51

Stack som sagt till Helsingborg igår (festivalen) och hade en rolig kväll men kvällen slutade inte där... vid kvart över 12 var vi framme i kävlinge igen och då skulle vi cykla in om Joanna och efter de hem till mig. Haha satt och snacka om allt mellan himmel och jord (säg vad vi inte prata om typ..) och la oss inte förens halv 5.

Vaknade 10 över 12 i dag
strax efter skulle Joanna iväg.
Sjukt rolig kväll igår med mycke skratt... hihi
(kort och gott om i går bara..)



Tog tyvärr inte med kameran till Helsingborg men blev några i natt.. (Joanna ville inte va med på foto)