Tillbaka igen..

2010-06-30 @ 18:32:26
Tillbaka efter affären!

Cyklade ner till Coop nära och handlade tidningen Chic, budget tidning inte riktigt den typen jag brukar läsa, brukar oftast va i liknande till Elle, liten närbutik litet utbud.. fast denna är kanske också bra får väll se efter att jag läst den fördelen med denna är att man kan handla plaggen, accessoareran (stavning..) eller hela outfiten till en rimligt summa.. fast jag tycker personligen att insipartionen är bäst i Elle och liknande tidningar..

Handlade kontantkort också föresten (de var ju därför jag gick dit)



What ever nog om de nu ska jag se en film!

Outfit

2010-06-30 @ 14:33:03
I dag blev de en ganska basic look..



Långt linne + en Crocker jeans jacka

Till de en hög uppsatt knut och endast mascara (på sommaren kör jag på så lite smink som möjligt helst inget alls och så solbrännan...)


Behöver inte alltid vara så komplicerat!


Tisdag..

2010-06-29 @ 22:23:34

Fullt upp hela dagen men nu börjar denna tisdagen lida mot sitt slut...

Gick upp vid 12 och åt frukost sen städa hela mitt rum i minst detalj, tog lång tid men bra blev de, skönt att få de gjort, välbehövligt dessutom. Nu ska man bara försöka behålla de såhär..

Efter den långa städningen var det dags att fräscha till sig med en härlig dusch.

Hårinpackning - Elvital
Rakabenen - Venus vibrance
Neutrogena finnmedel
Ansiktsmask -
Self warming face mask (H&Ms egna)
Fotbad + badskum
Filafötterna
Fila naglarna -
make up stores egna fil..
Ta bort nagellacket “lets go natural
Body butter med jätte god doft
(ingen aning vad doften heter fick ett packet med 4 st av mamma sist hon åkte båt..)

Skönt med en rejäl uppfräshning!

Imorgon blir de andra planer!



Lite sånt här “hemma spa” bör man åtminstånde göra en gång i månaden, super bra uppfräschning och allmänt bra för kroppen sen kan man ju även göra de på ett riktigt spa ställe med massage, speciellt bad osv. Behöver inte kosta så mycke och sakerna har man ju oftast redan hemma... hemma spa kan alla göra, ge dig själv tid bara...





Morgondagen..?

2010-06-28 @ 23:53:02



Hopplöst

2010-06-28 @ 20:28:24
Vet inte om jag ska ge upp.. för mig är det allt eller inget som gäller

Känns totalt hopplöst och kommer absolut igenvart..!

Det går att lösa om man vill men om man inte tror på de så går de inte..

Jag vet vad jag vill dock är det en viss person som inte förstår de och försöker

Det är nu eller aldrig inte i framtiden..




Falsterbo horse show

2010-06-28 @ 13:44:27
Närmar sig allt mer dagarna till Falsterbo och även detta året ska man dit (precis som alla andra år) börjar den tredje juli till den elfte juli.

Jag ska dit den tionde juli då ser schemat ut så här:



Både ponny och storhästar + lite annat blandat

Kolla schema för alla dagarna

Mitt tips är att INTE åka dit i början utan vänta hellre till dem sista dagarna då är det mer spännande och de närmar sig final osv då ryttarna sattsar mer sen har ju även mässan kommit igång mer osv. 

Jag gör inte som vissa andra bloggare och skriver ihop inköpslista utan kollar på allt och handlar de jag behöver och vill ha, själv tycker jag det är mycke lättare för man minns ju endån iallafall när man ser de vad man behöver osv redan nu har jag börjat spara till falsterbo eftersom jag brukar handla dem lite dyrare sakerna där som man känar mest på eller som kanse inte finns överallt. Aja får väll se vad som införskaffas detta året..







Visste ni att..

2010-06-27 @ 23:52:02


Visste ni att jag har operarat mina ögon ca 5 gånger sammanlaggt (ska jag va ärlig har jag nästan tappat räkningen)

Lite annorlunda med ögonen eftersom det läks så fint och syns inte några ärr, syr med sockertråd som sedan försvinner efter ett tag.

Fast sist var det en ren mardrömm att sövas och åka ner till oprertionssalen ja allt innan jag sommnade.. tänker inte förklara och väcka minnena men de var fruktansvärt jobbigt och nu hoppas jag innerligt att inte behöva göra någon mer operation.. sist fick jag ingen “glömma bort” medicin som även inehåller lugnande.. jag som måste ha värsta kontrollen (över mig själv och vad som händer runtom) och inte kan låta någon ta över (dessutom livrädd för sprutor inklusive kanyl) hade all kraft att kämpa emot och minns som om de vore i går men framförallt upplever de om och om igen...



Woops

2010-06-27 @ 16:32:21
Söndag i dag då.. fredag & lördag gick fort och hemma sent båda dagarna men idag kan jag blogga...

Fredag var ju som alla redan vet midsommar, åkte i väg och firade sen i går var de fest på kvällen + att man vaknade sent efter i fredags (tar ju sin lilla tid att göra sig ordning också)

Idag har de inte hänt särskillt mycke satte precis upp stutsmattan och solat framförallt.

Ska äta snart sen hoppa lite till på stutsmattan, sugen på att bada men verklar inte vara någon som kan eller vill...

                                  


Haha ingen höjdar bild men so what! Sitter ute iallfall och dricker Coca Cola

Glad midsommar!

2010-06-25 @ 13:16:32

(Bild lånad från google)

Underbardag med hästarna

2010-06-24 @ 20:24:20
Kussinen sovde som sagt över här, vaknade vid 10 tiden och cyklade först till Peppe och mockade box + hage + pyssla med honom sen cyklade vi och åt glass “mumms”  jag tog en mjukglass och hon tog en isglass..

Ut i solen och sola en stund sen körde mamma oss vidare hem till henne för att hemta utrustning och åka till hennes hästars bete. När vi blev de en till som följde med så jag red hennes c-ponny Paåla, amanda (kussinen) red saga (b-ponny) och hon andra red sin storhäst.

Tog ca 45 minuter att rida dit minst iallfall då var hästarna lite tittiga och hade ingen aning om vad för något roligt som väntade men de märkte dem snart.. haha Paåla som red var ju piggast av alla fast de funkade bra endån haha dem andra fick trava ikapp lite då och då.

Blev iallfall en tur till saxtorpssjöarna och bada med hästarna häärligt fick rida både lilla saga och Paåla i vattnet, tog även gallopsträcker i backarna. På vägen hem galloperade vi och travde vi betydligt mer så de gick något snabbare.

Helt underbar dag med hästarna och skönt väder!



Jag och Paåla ↑






Amanda och saga ↑


Haha konstig bild.. Saga står på ett ben



Kvällsuppdatering

2010-06-23 @ 23:04:59
Har haft fullt upp tills nu strax innan 11

Tog som sagt in ensilagebalar från åkern till hästtransporten.
Var 5 som kunde bära , inklusive mig då använde bestadels säckakärra fast bar dem även två och två fast de var ju inte bara de stallägaren och hennes son + kussinen fick ju ha koll och sånt på dem små knattarna också haha ínte alltid de lättaste när de la sig på lämmen eller var i vägen haha.. fast dem tyckte de va jättekul iallafall, mycke att berätta men har ingen direkt ork..

Faktist inte tråkigt tvärtom blev roligt av de hela dock blev de förskjutet en timme och efter de skulle jag fixa med Peppe han ska ju gå natt nu ikväll så på med en massa flugmedel och franssak som man sätter på grimman. + mocka lite ska mocka ut allt snart men tar en rullebör om dagen så blir de inte så jobbigt..

När nu orkar jag inte berätta mer sitter iallfall sitter här med kussinen (sova över till i morgon och rida hennes hästar, ska ju bli kul)



Oj dålig bild.. sitter iallafall i sängen och kollar på Tv =)


Brottom egentligen

2010-06-23 @ 16:43:57
Har som sagt brottom egentligen men jag ger mig lite tid att skriva ett snabbt inlägg!

Var som sagt hos mammas väninna och hälsade på vid 10 tiden sen vid ett halv ett körde jag och mamma till Nova Lund och shoppade. Blev en massa hihi förengånsskull shoppade mamma till sig själv också och hittade de hon länge letat efter blandannat skor och jeans.

Fick två par Bh:ar
en tjock mysig basic tröja (randig) och ett par jeans med detaljer... skit snygga =D

Fikade också sen vid halv fyra var vi tungna att köra hem eftersom mamma och Philip skulle ***** ** ************ ** **** och själv ska jag till stallet och ta in ensilage från åkern (färdig packade) som ska lessas in i släpen och sen av i ett slags förråd.. (ett förråd där vi har halm, spån, torv och ensilage) ny byggt stall och inget loft pga brand risk osv.

Nu måste jag bara byta om till stallkläder sen cykla till stallet och fixa de vanliga först.

Uppdaterar senare med bilder som jag länge sagt...



Love high heels but I dont wear it so often...

Kväll

2010-06-22 @ 22:30:13

Så nu sitter jag här med datorn i knät framföra Tv:n och ska försöka uppdatera om kvällen / eftermiddagen.

Gick ut och solade efter att jag bloggade sist efter de cyklade jag till stallet.
Tog med mig lite äpple till Peppe men de va någon annan som också ville ha dem haha xP (stall ägarens lilla son på snart två år)..aww Peppe har blivit så snäll nu när han lever livet igen och inte är inrutade i en liten fyrkant (antingen boxen eller sjukhagen), han är så himmla glad och nyfiken och bara strosar runt och äter gräs.

Cyklade hem och sen var de vidare nästan direkt för att ***** ** ** **** mer än så tänker jag inte säga haha..

Nej i kväll måste jag lägga mig i tid, i morgon ska jag och mamma träffa mammas vännina som fått en bebis för ca 3 månader sedan med presenter och saker så sött.. (ska va där tidigt)




Snabb uppdatering innan jag går ut i solen igen..

2010-06-22 @ 15:30:55
Idag har jag lyckats gå upp lite tidigare än vanligt dock somnade jag om lite senare men var iallfall uppe innan 12, skönt för engångs skulle, Trött av att gå upp så tidigt haha men la mig i solen och blev lite piggare...
Ska försöka få lite tidigare morgonvanor men är inte särskillt lätt...

Skönt med lite solbrunbränna speciellt på benen.. ett tag sedan de var så här fint väder sist, fast färgen sitter fortfarande i så man slipper bränna sig på nytt...

Målade naglarna ute i solen och snyggade till ett par tråkiga shorts + solade såklart

Förengånsskull ska de bli riktigt skönt att cykla till stallet, fläktar ju lite när man cyklar och bara pyssla i stallet..

Ut i solen och steka igen, cyklar till stallet senare

Uppdaterar mer i kväll!




Ni visste kanske inte...

2010-06-22 @ 07:16:16
Ni visste kanske inte att jag älskar mode, på senaste tid har jag blivit mer och mer intresserad av mode och trender. Jag har alltid gillat mode och trender men det är dock inte förens nu jag har fått kläm på de och blivit mer intresserad. Jag har heller inte allt i de senaste trenderna utan mer intresserad utav mode och dem som håller på med mode. Älskar att ha koll på de senaste, kollar gärna upp de nya it till outfitsen, läser en massa mode tidningar och bloggar. Gillar hur man kan testa och prova sig fram olika outfits, vilken skillnad ett skärp gör eller bara vilken skillnad en långrandig skjorta gämfört en skjorta som har ränder på bredden, vilken skillnad ett par högklackade skor ger osv alla extrema plagg, detaljerna hur stor betydelse eller skillnade de kan göra osv. Mode handlar ju inte bara om it plaggen eller vilka plagg som man ``ska´´ ha, handlar mycke om en själv också sin personlighet ska komma fram i kläderna...
Finns ju en massa trender så de finns alltid något som kan passa en.
Även olika knep som kan få en att se längre, smalare, avslappnad look osv.

Själv är jag inte den som kan bära upp alla plaggen jag är heller inte den som använder de till vardags i skola osv utan framförallt it ``sakerna..´´ (accessoarern, pagget, färgern mm) Framförallt att ha koll på trenderna och knepen och inte så mycket att bära de själv trots att man köper en del..

Läser modebloggar dagligen, kollar på Tv såfort det är någon trend expert eller någon som ger tips inom mode.

Det är mer lekfullheten i att hitta sin egen stil med mode som lockat mig. Man kan ha sin egen stil men endån använda mode & trendplagg, accesoarer osv.. Nyfikenhet och ständig variaton, det är ju aldrig samma utan de kommer hetaiden in nya trender och it plagg.

Finns en stil för alla!


Nu förtiden är jag mer att jag ska prova allt, prova nya saker som man inte vågat tidigare, våga riskera, man har inget att förlora tvärtom! Mixa och matcha..

Fast sen är jag även den ``bekväma´´ som gärna vill ha bekväma kläder och har dem dagarna då jag bara vill ha ett par slitna jeans och en mysig tröja eller tights och en skön tröja osv man kan ju inte alltid va på topp..


Detta visste ni inte va? Kan bero på att jag sällan bär de i skola och sånt utan mer har koll på sakerna och använder de vissa speciella tillfällen. Oftast brukar jag isåfall bara ha någon trendinricktad accessoar, trend färg på naglarna, ett speciellt plagg osv (i skolan & till vardags)


Här är bland annat ett utav massa modetips för att se bra ut på stranden ↓
Läs och ta del du också!



Lånad från mode på expressen

Läs och få tips här om 27 badplagg som fixar finfin figur!


Som sagt inte bara en hästblogg...





Joanna här efter lite shopping & sånt..

2010-06-21 @ 22:54:54



Hemma nu efter en shoppingtur på Entré med Joanna.

Blev en väska, kan visa bild på den i morgon kanske..?
Köpte även vitt nagellack, de nya svart.. måste provas så klart

Stack först till stallet och fixade sen tåg och buss till malmö..

Bloggar mer i morgon och visar lite bilder..  see you!




Hemma igen efter en helg..

2010-06-20 @ 23:51:06

Nu är jag hemma igen efter en helg hos pappa nästa vecka har jag en massa planer bland annat sticka till malmö med en kompis i morgon, kussinen ska sova över blir säkert lika galet som vanligt hihi xP, rida på onsdag, ta in ensilage på tisdag och en massa annat roligt som man har att se fram emot men självklart en dag med bara Peppe och stallet..

Har precis packat upp allt igen bytat om och hoppat ner i sängen med laptopen..

Haha ska försöka att inte handla något denna veckan.. typ försöka spara om man lyckas.., just de snart kommer täckena som jag lämmna in på tvätt (utetäcken ett duntäcke och ett Mark Todd med halskrage som jag ska sälja), en i stallet som lämmnade in allas “tvätt” täcken samtidigt.. frågan är bara VAR jag ska ha dem här hemma... innan har dem legat i stallet och skräpat men nu ska dem va inne annars kan dem lukta skunk om de ligger ute i fukt och så..

Nog om de ska försöka gå upp i tid i morgon så godnatt!


Så här ska designen va..

2010-06-20 @ 23:19:17
Nämde innan igår tror jag de va om blogg designen osv med nya och gammla word

Så här ska alltså designen se ut! (de blir så om man har nyaste word)



Framförallt där pilarna pekar.. dock lite liten bild.

Små saker som gör stor skillnad

Titta vad jag hittade!

2010-06-20 @ 20:32:08

Titta vad jag hittade när jag snokade haha nej men hittade en ny mapp med pappas mobil bilder...


Träningspass på ridbanan i dressyr (förra stallet)


Tävling.. kanske inte skulle sett dessa för nu är jag taggad till max att tävla :(




Haha fina ridbyxor eller hur!.. sjukt sköna iallfall mina nya pikeur tävlings byxor =)




Fika på Entrén (förra året)



Finklädd.. ↑ (julbord eller något)



Oj blev en hel del bilder faktist!





Deare John

2010-06-20 @ 18:38:24

Här är trailern till filmen Dear John som jag såg i tisdags på Bio




Ps ett bra tips att se på Bio nästa gång

Uppdate

2010-06-20 @ 18:23:39
Lite uppdatering här ja, kan behövas..

Stack som sagt till stallet innan och fixade, Peppe är så mycket gladare nu häärligt =)
Tog inte alls lång tid att fixa i stallet MEN när jag var klar ringde jag pappa och han sa jaja jag kommer nu, kommer han ? nej 30 minuter senare kommer han hmm vadå bra på att beräkna?! Haha förvånda, nej jag tror inte de haha snackade med Anna som vanligt och lite sånt under tiden..

Verkar som alla har tävlat i helgen (ridning) förutom jag då och de lär ju inte bli på evigheter, that sucks, frustrerad igen jag vill jag vill jag vill men kan inte... (jag kan ju om jag får en häst..låna eller köpa)


(sist jag tävlade.. ) ps videobild.. där av kvaliten haha ser ut som ett mini hinder från läktaren fast här hade jag precis kommit igång igen och började lågt



Boots som inte snurrar

2010-06-20 @ 13:57:37
Kom precis att tänka på en sak när jag var hos veterinären i torsdags.

Det har nämligen kommit en ny typ av boots som inte snurrar runt vilket de flesta andra boots gör.

Märket är Mark Todd och kostar runt 250 kr. Går att köpa hos en del veterinärer kliniker men även butiker bland annat Hedmans Häst AB (direkt länk till bootsen)

Det som gör dem unika är en kil som sitter på baksidan typ precis under hovskägget en bit ner, gjorda av ett tåligt yttermaterial och neopren på insidan.

Utmärkt till ridning och i hagen.


Söndag

2010-06-20 @ 13:42:08

Nu har jag precis duschat och ätit frukost... fortfarande inget på TV allt som sänds är ju nästan bara som har med bröllopet att göra suck.. lite väl mycke nu!

Detta är ingen vanlig söndag (hos pappa) för min del eftersom ingen hade lust att hitta på något vilket vi alltid brukar göra åtminstonde shoppa eller fika i stan, har verkligen noll lust alls. Blir väll bara till stallet senare och fixa. Går inte en dag utan att jag känner mig frustrerad över att jag inte kan rida osv :(



Gammal bild...

Vet inte alls vad jag ska blogga om idag.. eller göra för den delen..


Bilder som väcker minnen

2010-06-20 @ 01:22:52
Sista inlägget för idag!

Har kollat igenom en massa gammla bilder som väcker minnen bland annat dessa ↓

Från min LB debut med Saga, hon gick verkligen klockrent den dagen, kammade nästan hem en första placering
(då var man inte så gammal)             “ett sånt leende får man bara på hästryggen″



På något slags museum..? ↓
Haha kommer ihåg att min favorit tröja va en röd med 3/4 ärmar där de stod spoiled + cute = me, i blå text typ som en bubbla haha fråga mig inte varför...”



Minst på ridlägret men långt i från tyst haha xD.. inte ofta de händer.. (saknar lägret till max)




Såg precis en sak...

2010-06-19 @ 22:40:05

Jag brukar inte kolla min sida utan brukar bara skriva ett inlägg, men min sida dök upp iallafall och då såg jag en sak...

Denna datorn har inte de nyaste word så typsnitt och lite sånna småsaker är inte alls samma som min egen dator där jag då har de nyaste word

Men de jag vill komma fram till är att min blogg design blir helt annorlunda för er som INTE har nyaste word lite irriterande men dock.. 

Såhär ska de alltså inte se ut! (det som är inringat bland annat)



Kan visa hur de egentligen ska se ut när jag kommer hem..




Flädie Lantmannaaffär

2010-06-19 @ 17:04:28
För de första så kommentera gärna med namn och inte Anonym.
För det andra har jag aldrig sagt att Peppe inte skulle få röra på sig, givetvis ska han få de oavsett dressyr eller hoppning osv. Kommentera innan ni har fackta! Jag berättar långt ifrån allt för er och hur de kommer bli osv!

Var på Flädie en runda och köpte / fick tre par bruna kingsland ridstrumpor (blev bruna denna gången..)

                                               

Hittade även ett par Roeckl handskar som jag ska köpa när de kommit in i den färger fast fler storlekar fanns bara ett par i den färgen kvar.. vilken färg får ni sen när jag köpt dem.

Hittade även lite annat smått som är onödigt att köpa nu med tanke på att vi inte vet 100 hur de blir med Peppe, storhäst osv bland annat schabrak och ett vintertäcke. Köper sånna saker isåfall när det är dags...


Blev alltstå Kingsland strumpor
                Hundmat
                Kaninmat & glass “mumms”

Peppes sjukbeslag

2010-06-18 @ 18:07:14
Tänkte visa er Peppes sjukbeslag som har gjort under.. (och förklara)



Står som sagt vad allt är men kan förklara iallafall...

Allting är till för att minska trycket och belastningen på hoven med hjälp av olika saker
Är lite invecklat är inte helt insatt i de men sålänge hovslagaren vet och de funkar...

En annan underlig sak är att han har en förstor sko som ni kan se på bilden nedan ↓ (skon går egentligen för långt bak) Men det har också en mening och endats längstbak är hoven fylld med silikonliknande sak för att även där minska trycket men även stabilisera bättre.




Fix i stallet

2010-06-18 @ 17:53:43

Kom hem för en stund sedan, blev några timmar i stallet

Mockade, sopade som vanligt sen gav jag Peppe massvis med äpplen ``mumms´´
Då kommer Anna ut med Philip och börjar prata om igår hos veterinären och funderade hur vi skulle börja med gräshage osv. Kom fram till att vi delar en gräshage i en fjärde del, en timme idag och två timmar över helgen och sucksesivt öka tills han kan gå på natten och tillsist kan han nog gå i helhage på natten eftersom dem blir så loja och slöa då men vi får se.

Kreativa som vi var satte vi staket med handtag så man lätt han flytta utan att knyta upp hela... fixade ström och allt och tillsist kunde vi släppa honom.

Jag var helt säker på att han skulle springa när jag släppte honom, men nej där hade jag fel lycklig som han blev dök han rätt ner och började beta! Får se hur de går om han springer osv vilket han helst inte ska..

Peppe var minst sagt nöjd!



Peppes hage, en fjärdedel av hela hagen. (något mindre gräs eftersom Jeasmin först har betet ner den för att de inte ska bli för kraftigt för honom)


Stallet nästa

2010-06-18 @ 13:40:48
Har sovit länge idag igen inte för att det är någon nyhet men endån

Sminka mig + fixa håret och byta till stallkläder (sitter just nu helt ofixad i sovtröjan...)

Cyklar till stallet sen och mockar, sopa, borsta Peppe, skulle egentligen behöva badas men vädret verkar inte vara någon vidare..


Deppig idag, ingen lust till någonting mer än rida..as usual..!
Ingen som förstår så varför förklara?



(Gammal bild från förra stallet)



Goda eller dåliga nyheter?

2010-06-17 @ 23:35:16
Idag har vi som sagt varit på saxtorps klinik

Och vet ni vad de var förvånandsvärt mycke bättre veterinären blev själv förvånad!
Från att ha en halta på 3:e graden till ingen alls, sprang med honom på rakt spår och longerade honom.
Blev nya sjukbeslag + verkning

Dock är det en konvallisens tid på 6 månader = no life på 6 månader tråkigt men sant..


Släpper Peppe på betes hage dygnet om snart (om de inte händer något eller han börjar springa osv..)


¨

Inget  är 100 fören efter 6 månader, vad som helst kan ju hända...

Just nu känns allt hopplöst trots goda nyheter.

`` Ny start´´

2010-06-17 @ 12:45:33
Nu har jag raderat de flesta inlägget har typ bara 4 inlägg kvar

Ny start och nya tag = andra kategorier och ``tema´´ att skriva om...



Okej kanske lite liten bild men ni ser att de fattas några månader och det är bara för att de inte finns några inlägg de månaderna (inlägg som jag har raderat)

Sen ser ni där pilen pekar på kategorierna och det är de jag i största del kommer skriva om..
Något svårt att förklara men ni kommer märka...



Mark Todd

2010-06-09 @ 22:05:20

Tänkte tipsa er om ett märket Mark Todd som ni säkert känner till, framförallt deras täcken är super bra varken skaver eller glider runder sitter värkligen perfeckt har haft utetäcken och flecce täcken till både Peppe och min b-ponny.

Är värkligen super nöjd med dem, något dyrare än vanliga täcken men lägger hellre mer pengar på ett bra täcke än att det är halvtaskigt och billigt som skaver och glider runder.

Så mitt tips till er: nästa gång du köper täcke, prova ett Mark Todd och lägg hellre lite mer pengar på de och bli super nöjd!